Infecţiile urinare, mai frecvente la femei

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii sus┼úin c─â din ce ├«n ce mai multe femei sunt diagnosticate cu pietre la rinichi, dar ┼či alte probleme ale tractului urinar.

Cercet─âtorii de la Spitalul ,,Henri FordÔÇŁ din SUA au descoperit c─â femeile au un risc mai ridicat de a fi diagnosticate cu urolitiaz─â (pietre ce apar la nivelul aparatului urinar).

,,Studiul a ap─ârut ca urmare a unui num─âr tot mai mare de cazuri de infec┼úii urinare, dar ┼či alte complica┼úii care au fost diagnosticate la femeiÔÇŁ, a afirmat Jesse Sammon, medic rezident la Centrul de Urologie a Spitalului ,,Henri FordÔÇŁ.

├Än cadrul cercet─ârii, care s-a desf─â┼čurat timp de 10 ani, au fost analizate datele medicale a 400.000 de adul┼úi diagnostica┼úi cu urolitiaz─â ┼či interna┼úi ├«n perioada 1999- 2009.

În cei 10 ani de studiu, numărul cazurilor de urolitiază la femei au crescut de la 15 la 27.6%, în timp ce la bărbaţi numărul cazurile au crescut de la 7.8 la 12.1 %.

Deoarece num─ârul cazurilor de infec┼úii urinare este ├«n cre┼čtere, oamenii de ┼čtiin┼ú─â spun c─â vor continua cercet─ârile pentru a g─âsi alte metode de tratament pentru aceast─â afec┼úiune.

Descoperirile au fost publicate de Asocia┼úia European─â de Urologie ├«n Jurnalul Medical ,,UrologiaÔÇŁ.