Infecţiile urinare, mai frecvente la femei

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că din ce în ce mai multe femei sunt diagnosticate cu pietre la rinichi, dar şi alte probleme ale tractului urinar.

Cercetătorii de la Spitalul ,,Henri Ford” din SUA au descoperit că femeile au un risc mai ridicat de a fi diagnosticate cu urolitiază (pietre ce apar la nivelul aparatului urinar).

,,Studiul a apărut ca urmare a unui număr tot mai mare de cazuri de infecţii urinare, dar şi alte complicaţii care au fost diagnosticate la femei”, a afirmat Jesse Sammon, medic rezident la Centrul de Urologie a Spitalului ,,Henri Ford”.

În cadrul cercetării, care s-a desfăşurat timp de 10 ani, au fost analizate datele medicale a 400.000 de adulţi diagnosticaţi cu urolitiază şi internaţi în perioada 1999- 2009.

În cei 10 ani de studiu, numărul cazurilor de urolitiază la femei au crescut de la 15 la 27.6%, în timp ce la bărbaţi numărul cazurile au crescut de la 7.8 la 12.1 %.

Deoarece numărul cazurilor de infecţii urinare este în creştere, oamenii de ştiinţă spun că vor continua cercetările pentru a găsi alte metode de tratament pentru această afecţiune.

Descoperirile au fost publicate de Asociaţia Europeană de Urologie în Jurnalul Medical ,,Urologia”.