Încerci să slăbeşti? Iată ce trebuie să mănânci la începutul mesei!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii de la Colegiul Imperial din Londra sunt de părere că dacă se consumă alimentele bogate în zaharuri la începutul mesei se pot ţine mai uşor sub control poftele alimentare, ceea ce este de ajutor pe perioada dietei.

Cercetarea s-a axat pe apetitul pentru glucoză, zaharul care se găseşte în prăjituri, ciocolată şi alte deserturi şi care este una dintre sursele de energie pentru creier.

Specialiştii au descoperit în urma testelor pe cobai că una dintre proteinele din creier, cunoscută sub numele de glucokinază, ţine evidenţa cantităţii de glucoză pe care o consumăm.

Dacă este prea mică doza de glucoză, atunci creierul transmite mesajul să mâncăm mai mult. În schimb, dacă mâncăm la începtul mesei alimentele bogate în glucoză este mai uşor să ţinem în frâu pofta de dulce.

,,Descoperirea ar putea duce la găsirea de noi medicamente care să aducă beneficii pe perioada dietei. Un sfat bun pentru persoanele care ţin cură de slăbire este să consume prima dată la o masă alimentele dulci”, a afirmat James Gardiner, medic la Colegiul Imperial din Londra, Marea Britanie.