În România, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore

1 2 jpg jpeg

În acest sens, Salvaţi Copiii România a donat, ieri, secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon“ din Focşani 5 echipamente medicale performante, în valoare de aproximativ 25.000 de euro.

Noile aparate vor ajuta născuţii prematuri să supravieţuiască

Noile aparate – un ventilator, un monitor de funcţii vitale, un pulsoximetru şi două laringoscoape - vor ajuta copiii născuţi prematur să supravieţuiască şi să aibă şansa unui viitor mai bun. Secţia a mai fost dotată de Salvaţi Copiii şi în 2014, cu un aparat modern de suport respirator.

Copiii născuţi prematur au nevoie de toată grija şi atenţia noastră, iar dotarea Spitalului Judeţean din Focşani este încă un pas pe care îl facem în demersul nostru de reducere a mortalităţii infantile. Vom continua lupta, până când nu vor mai exista bebeluşi care să-şi piardă viaţa din cauza echipamentelor medicale insuficiente din maternităţi.“ – Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

212 naşteri înainte de termen, într-un an, doar în Focşani

Anul trecut, la Maternitatea Focşani s-au înregistrat 2.149 de naşteri, dintre care peste 212 înainte de termen. Maternitatea este una de nivel II, cu un număr de 40 de paturi. Majoritatea naşterilor din judeţ au loc în cadrul acestui spital şi toţi nou-născuţii prematuri din Vrancea sunt trataţi şi îngrijiţi în secţia Neonatologie Focşani.

Prin proiectul „Fiecare Copil Contează“, Organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie. În 2016, Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 29 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din întreaga ţară.