În câţiva ani va exista un nou spital pentru arsuri în Capitală

1 2 jpg jpeg

,,Avem nevoie de un nou spital de Arşi. Orice lucrare am face acum, este o soluţie temporară. Trebuie să lucrăm înspre un nou spital de Arşi. Un alt spital este însă un proiect pe termen mediu, pe care o să începem să îl discutăm în săptămânile care urmează. În acest moment, am vorbit despre secţia de Terapie Intensivă (n.r. a Spitalului de Arsuri), o lucrare mai amplă în cadrul secţiei de terapie intensivă înseamnă o aducere a acesteia cât mai aproape de standardele internaţionale”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

Primarul Sectorului 1 a spus că urmează să fie formată o comisie de specialitate. Aceasta va avea rolul de a stabili ce investiţii sunt necesare în actuala secţie de Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri.

,,Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire de lucru, va exista o comisie de lucru şi spre sfârşitul săptămânii va veni cu un proiect. Iniţial, eu am anunţat că noi, Primăria, vom face doar cele 5 camere (n.r. de ATI), acum se doreşte o lucrare mai amplă. Să vedem în final ce îşi doreşte şi ministerul, noi suntem dispuşi să alocăm sumele necesare pentru ca spitalul să arate cât mai bine. Sper ca noi, împreună să construim în Sectorul 1 un spital. O mare parte din bani va veni de la Primăria Sectorului 1, pentru că România are nevoie de un nou spital”, a spus primarul Dan Tudorache.