Importanţa lăptişorului de matcă pentru sănătatea sexuală (P)

1 2 jpg jpeg

Problema fertilitatii este una dezbatuta intens, in conditiile in care tot mai multe cupluri care au luat decizia de a avea un urmas se confrunta cu dificultati care tin intr-o mare masura de starea de sanatate. Super-alimentul care poate fi de mare ajutor intr-un astfel de moment este laptisorul de matca.

Ce este laptisorul de matca

Substanta este secretata de glandele albinelor lucratoare, fiind unul din produsele apicole care aduc nenumarate beneficii pentru sanatate. Laptisorul de matca este folosit de albine pentru hrana larvelor in primele zile de viata si pentru alimentarea exclusiva a matcii, care primeste drept hrana laptisor de matca intreaga viata.

Un veritabil elixir al fertilitatii si longevitatii, laptisorul de matca este hrana reginei din fiecare stup. Beneficiile acestei substante isi fac simtite efectele insa si asupra omului: in egala masura femeile, cat si barbatii, folosesc laptisorul de matca pentru rolul sau de tonic general. Scopurile pentru care mai poate fi utilizat laptisorul de matca mai pot viza intarirea sistemului imunitar, reglarea glandelor sistemului endocrin sau imbunatatirea fertilitatii si sistemului reproducator.

Continutul laptisorului de matca

Foarte bogat in aminoacizi, zaharuri, acizi grasi si lipide, laptisorul de matca are in componenta si proteine importante. Minerale precum fier sau calciu sunt inglobate de asemenea in continutul acestui elixir al tineretii si fertilitatii, nelipsind nici vitamine importante precum D si E.

1 2 jpg jpeg

Toate aceste substante inglobate in laptisorul de matca au o importanta deosebita pentru fertilitatea si longevitatea matcii, aceste beneficii facandu-se simtite si la om. Studiile realizate de-a lungul timpului arata faptul ca un consum regulat al acestei substante contribuie la stabilizarea echilibrului hormonal, foarte important pentru procesul de procreere.

Printre alte cercetari care dovedesc beneficiile laptisorului de matca se mai numara si cel care arata ca substanta imita estrogenul. Pe aceasta parte ajutorul se face simtit in cazul persoanelor cu un nivel scazut de estrogen - acest hormon este direct responsabil pentru dezvoltarea sanatoasa a oaselor, dar si pentru cicluri menstruale sanatoase.

Laptisorul de matca - un ajutor in stimularea fertilitatii

Efectele benefice ale laptisorului de matca se fac simtite si in ceea ce priveste stimularea fertilitatii. Studii diverse conduse in universitati si clinici la nivel mondial arata faptul ca laptisorul de matca ajuta considerabil femeile care au muschii uterini slabiti, datorita utilizarii pe termen lung a tratamentelor anticonceptionale bazate pe medicamente.

Numeroasele avantaje aduse de acest elixir cu proprietati incredibile se reflecta in egala masura asupra aparatului reproductiv al femeilor dar si al barbatilor. Influenta directa este cresterea libidoului sexual, protejarea ovulelor sau pastrarea si imbunatatirea sanatatii spermatozoizilor.

Intarirea sistemului imunitar oferita de consumul de laptisor de matca ajuta de asemenea pentru o mai buna fertilitate, reducand inflamatiile si afectiunile la nivelul aparatului reproducator si diminuand efectele negative ale factorilor ce duc la imbatranirea organismului.

La partea de imbunatatire a fertilitatii masculine, laptisorul de matca isi aduce de asemenea contributia. Cercetatorii au obtinut rezultate care demonstreaza ca motilitatea si numarul spermatozoizilor pot fi stimulate cu ajutorul acestei substante.

Un consum redus, de pana la 100 miligrame de laptisor de matca administrat zilnic, ajuta, se pare, la o crestere a numarului de spermatozoizi in cazul barbatilor. Alaturi de imbunatatirea motilitatii spermatozoizilor cu procente ce depasesc in unele cazuri 30%, laptisorul de matca induce, se pare, si un apetit sexual mai ridicat.

Alte beneficii ale laptisorului de matca

Dincolo de avantajele aduse de consumul de laptisor de matca pentru stimularea fertilitatii, atat la femei, cat si la barbati, lista beneficiilor este una mult mai complexa.

Reducerea colesterolului poate fi un alt obiectiv dus la indeplinire printr-un consum zilnic de pana la 100 mg de laptisor de matca. Combaterea cancerului la nivel de preventie primeste de asemenea un stimul la acest nivel, alaturi de multiple alte proprietati antimicrobiene si antibacteriene pe care le are acest elixir apicol.

In lista beneficiilor aduse mai pot fi enumerate ajutorul pentru persoanele ce sufera de osteoporoza, prin stimularea productiei de substante ce ajuta la intarirea oaselor. Laptisorul de matca duce de asemenea la o imbunatatire a sanatatii pielii - dovada clara este reprezentata de produsele pentru ingrijirea pielii prezente in comert, care au in compozitie in marea majoritate aceasta substanta.

Nu in ultimul rand, laptisorul de matca poate sa amelioreze simptomele ce apar in perioada menopauzei - unele studii efectuate pe esantioane diverse de participante au aratat reducerea acestor simptome la peste 30% din cazuri.

2 jpg jpeg

Cu toate aceste avantaje, singura recomandare cu privire la laptisorul de matca ramane cea legata de achizitie. Sursa trebuie sa fie intotdeauna de incredere, pentru ca produsul sa ofere cele mai bune rezultate. Disponibilitatea extinsa a laptisorului de matca este dovada beneficiilor pe care le aduce. In momentul de fata solutiile de procurare sunt complexe, insa cel mai usor si util poate fi procurat din mediul online - chiar de la magazinul naturist Vitamix.ro.

Important de retinut ramane un singur fapt: persoanele cu alergii la oricare din produsele apicole trebuie sa fie atente daca aleg un tratament sau o cura cu laptisor de matca. In rest, beneficiile aduse se fac simtite cu orice ocazie, prin consumul regulat al acestui veritabil elixir al tineretii si fertilitatii.