Iei pastile pentru tensiune? Iată ce băutură trebuie să eviţi!

2 jpg jpeg

În urma cercetării, specialiştii au observat că ceaiul verde poate reduce efectul unor medicamente pentru angina pectorală şi hipertensiunea arterială.

Cercetătorii atenţionează în mod special persoanele care au probleme cu tensiunea arterială, mai ales că o parte dintre ei obişnuiesc să înlocuiască cafea cu ceaiul verde.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Fukushima, Japonia, au analizat starea de sănătate a 10 femei şi bărbaţi.

În primă fază, participanţilor le-a fost măsurată tensiunea arterială. O parte dintre ei au luat medicamente pentru hipertensiune şi au consumat ceai verde timp de trei săptămâni, în timp ce ceilalţi au luat pastile şi au consumat doar apă.

Astfel, specialiştii au observat că medicamentele nu şi-au făcut efectul pe deplin la participanţii care au băut ceai verde.

,,Persoanele care urmează un tratament pentru hipertensiune pot consuma ceai verde după ce vorbesc cu medicul supraveghetor. Important este ca pacienţii hipertensivi să reţină că ceaiul verde interacţionează doar cu unele beta-blocante”, a afirmat Sotiris Antoniou, membru al Societăţii Farmaceutice Royal.