Iei anticoncepţionale? Ai un bărbat fidel!

1 2 jpg jpeg

Femeile care iau anticoncepţionale tind să îşi aleagă un partener fidel, dar care le oferă o satisfacţie sexuală mai scăzută, este concluzia unei cercetări recente efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie.

De asemenea, relaţiile femeilor care folosesc contraceptive orale sunt mai durabile, a arătat acelaşi studiu.

O posibilă explicaţie a acestor preferinţe este pusă pe seama statusului hormonal indus de aceste pilule contraceptive, care imită sarcina şi care le determină pe femei să prefere trăsături precum fidelitatea.

În schimb, în perioada fertilă, femeile par să prefere bărbaţii atractivi, însă mai puţin fideli.

La această cercetare au participat 1.000 de femei care au luat anticoncepţionale atunci când şi-au cunoscut partenerul de viaţă şi 1.500 de femei care nu au luat aceste pilule. Toate femeile participante la studiu aveau cel puţin un copil cu partenerul de viaţă.

Cercetătorii au analizat gradul de satisfacţie sexuală şi mulţumirea femeilor în legătură cu relaţia, precum şi durata legăturii.

Femeile care luaseră anticoncepţionale erau mai puţin satisfăcute sexual decât celelalte, însă erau mulţumite de alte aspecte, precum siguranţa financiară oferită de soţ şi fidelitatea acestuia.