Iaurtul, aliat împotriva diabetului de tipul II

1 2 jpg jpeg

În cazul lor, riscul de diabet este redus cu aproape 28%, susţin specialiştii de la Universitatea Cambridge.

Pentru a analiza efectele iaurtului, cercetătorii au realizat un studiu la care au participat mai mult de 25.000 de femei şi bărbaţi care locuiau în Norfolk, Marea Britanie.

Timp de 11 ani cercetătorii au analizat cât de des au consumat participanţii iaurt, dar şi ce alte alimente au inclus în alimentaţie.

La finalul studiului, 753 de persoane au fost diagnosticate cu diabet de tipul II. Astfel, specialiştii au constat că persoanele care su fost diagnosticate cu această boală au fost şi cele care nu obişnuiau să consume lactate.

În schimb, participanţii care mâncau iaurt şi brânză cu un conţinut redus de grăsimi erau cu 24% mai puţin predispuşi diabetului.

,,O parte dintre alimente au un rol foarte important în prevenirea diabetului de tipul II, cum este şi în cazul nostru iaurtul. Într-o perioadă în care produsele de fast-food sunt la modă este liniştitor să ştim că alimentele de bază, cum sunt lactatele, ne oferă o anumită protecţie împotriva bolilor”, a afirmat Nita Forouhi, cercetător medical la Universitatea Cambridge.