Iată o aplicaţie gratuită care protejează vederea!

1 2 jpg jpeg

Oboseala ochilor cauzată de dispozitivele digitale poate afecta de asemenea copii şi adolescenţii, ai căror ochi pot obosi după o perioadă lungă de utilizare.

În acest context, a fost lansată pe piaţă aplicaţia Samsung Safety Screen. Aceasta îi ajută pe utilizatori, în special pe copii, să menţină distanţa optimă între ochi şi dispozitivele mobile pe care le folosesc. Disponibilă gratuit în magazinul Google Play, pentru toţi utilizatorii de dispozitive Android, aplicaţia rulează în background, dispune de măsuri de siguranţă pentru cei mici şi poate fi setată de către părinţi printr-o parolă.

Aplicaţia include o tehnologie avansată de recunoaştere facială, ce foloseşte o animaţie prietenoasă care apare odată cu închiderea ecranului atunci când dispozitivul este ţinut prea aproape de ochi, iar deblocarea şi deschiderea ecranului are loc doar după ce dispozitivul este ţinut la distanţa minimă de siguranţă recomandată.

Utilizarea dispozitivelor electronice, precum smartphone-uri sau tablete, este în continuă creştere, în rândul tuturor grupelor de vârstă. Acestea sunt folosite pentru o multitudinte de activităţi precum vizionarea filmelor, jocuri sau educaţie.

„Mai mult, copii folosesc aceste dispozitive pe perioade mai lungi de timp şi din cauza faptului că le ţin prea aproape de ochi, lucru nerecomandat, vederea lor se poate deteriora. Prin urmare, ne-am propus să introducem o aplicaţie inovatoare care ajută la protejarea vederii utilizatorilor prin amintirea de a păstra distanţa optimă de folosire,” a declarat Tarek Sabbagh, Head of IT & Mobile la Samsung Gulf Electronics