Iată de ce bebeluşii preferă vocea altor copii!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că procesul de învăţare a limbajului începe în jurul vârstei de 6 luni, perioadă când cei mici sunt mult mai atraşi de copii decât de adulţi.

În cadrul studiului, realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill din Montreal, Canada, s-a analizat comportamentul bebeluşilor când aceştia intrau în contact cu alţi copii de aceeaşi vârstă sau mai mari.

După ce au ascultat fiecare sunet produs de cei mici, specialiştii au observat că bebeluşii repetau limbajul pe care îl auzeau, chiar şi intensitatea lui.

Mai mult, cei mici erau foarte atenţi când ceilalţi copii vorbeau. Spre deosebire de limbajul adulţilor, bebeluşii acordau cu 40% mai multă atenţie când copiii vorbeau.

,,Când cei mici aud vocea altor copii, ei de fapt să pregătesc să-şi formeze propriul limbaj. Limbajul copiilor, indiferent de sunetele pe care le scot, este asemănător, de aceea cei mici comunică în felul lor. Şi când scot sunete în felul lor, de fapt îşi folosesc vocea şi muşchii de la nivelul gurii pentru a învăţa să vorbească”, a afirmat Linda Polka, cercetător şef la Universitatea McGill.