Iată cum te ajută grepfrutul să slăbeşti!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii au descoperit că sucul de grepfrut, băut atunci când mâncăm alimente mai grase, poate reduce cu 20% cantitatea de grăsimi care se depune.

De asemenea, cercetătorii spun că sucul de grepfrut este al fel de eficient ca şi medicamentele care ţin sub control nivelul de zahăr din sânge.

Până în momentul de faţă, oamenii de ştiinţă au realizat analize în laborator doar pe cobai. Timp de trei luni, specialiştii au dat cobailor alimente bogate în grăsimi, după care o parte dintre ei au primit apă, iar ceilalţi suc de grepfrut.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că grupul de cobai care a primit suc aveau nivelul de grăsimi din organism mai redus cu 18% decât cei care au băut apă.

,,Rezultatele cercetării o să fie şi mai evidente atunci când o să realizăm studiul pe un eşantion mult mai mare de persoane. Pe lângă faptul că reduce nivelul de grăsimi care se asimilează din alimentaţie, sucul de grepfrut ajută la menţinerea unui nivel optim de zahăr din sânge. Important este ca fructul să fie inclus în dietă, mai ales că aduce nenumărate beneficii sănătăţii”, a afirmat Mariette Abrahams, nutriţionist în cadrul Asociaţiei de Nutriţie Britanică.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical PLOS ONE.