Iată cum poţi prepara salate mai sănătoase!

1 2 jpg jpeg

Aceştia spun că unele substanţe, cum sunt carotenoizii din roşii, salata verde sau din morcovi, sunt asimilate mult mai bine de organism dacă în salată se adaugă şi un ou.

Având în vedere că astfel de nutrimenţi oferă protecţie împotriva diferitelor tipuri de cancer, important este să ne asigurăm că organismul le asimilează eficient.

În cadrul cercetării, realizată de specialiştii de la Universitatea Purdue (SUA), 15 bărbaţi au consumat pe o perioadă mai lungă de timp trei feluri diferite de salate de legume şi verdeţuri.

Primul tip de salată nu conţinea ou, al doilea doar un ou făcut omletă, în timp ce cea de-a treia salată conţinea trei ouă făcute omletă. Toate salatele conţineau roşii, morcovi, salată verde, spanac şi varză chinezească.

După ce au analizat rezultatele testelor de sânge ale participanţilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că voluntarii care au mâncat salate în care au fost adăugate ouă au asimilat mult mai bine substanţele nutritive din legume şi din verdeţuri.

,,Este foarte interesant faptul că putem profita de beneficiile nutritive ale legumelor doar dacă adăugăm ouă la salatele pe care le preparăm. Antioxidanţii din astfel de alimente oferă protecţie împotriva multor afecţiuni, aşa că este necesar să ne asigurăm că-i obţinem din preparatele pe care le consumăm”, a afirmat Wayne Campbell, profesor la Universitatea Purdue.