Iată cum poate afecta alcoolul calitatea spermei!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii susţin că tinerii care obişnuiesc să consume mai mult de 3-4 halbe de bere pe săptămână au o calitate mai scăzută a spermei.

De asemenea, cu cât cantitatea de acool consumată este mai mare, atunci şi riscul ca bărbatul să nu poată avea copii scade. Explicaţia este că o cantitatea mare de alcool poate afecta hormonii reproductivi, ceea ce influenţează şi calitatea spermei.

La cercetarea, a cărui rezultate au fost publicate în Jurnalul Medical Britanic, au participat 1.200 de recuţi militari, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani.

Aceştia au fost întrebaţi în mai multe rânduri despre obiceiul lor de a consuma alcool, dar au dat spre analiză şi câte o monstră de spermă.

După ce au verificat legătură dintre alcool şi calitatea spermei, specialiştii danezi au observat că bărbaţii care obişnuiau să consume mai multă băutură sau să se îmbete mai des aveau un risc mai ridicat să aibă probleme în a procrea.

,,Dintre participanţi, cei care consumau mult alcool, aici fiind vorba şi de 6-7 beri pe săptămână, aveau o calitate mult mai redusă a spermei. Persoanele care continuă să consume mult alcool vor avea şanse mult mai mici de a deveni taţi, spre deosebire de cei care nu beau la fel de mult”, a precizat Chris Barratt, profesor de medicină reproductivă la Universitatea Dundee din Scoţia.