Iată cum îl poate afecta televizorul pe cel mic

2 jpg jpeg

Cu cât stau mai mult în fata televizorului, cu atât daunele cerebrale sunt mai mari, sunt de părere oamenii de ştiinţă din Japonia.

Ei au analizat comportamentul şi starea medicală a 276 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani, care se uitau până la patru ore pe zi la televizor.

Rezultatele obţinute în urma investigaţiilor RMN au arătat că participanţii care petreceau mult timp în faţa televizorului aveau o cantitate mai mare de materie cenuşie din jurul cortexului frontopolar - zona anterioară a lobului frontal al creierului.

Potrivit cercetărilor, cantitatea mai mare de materie cenuşie din această zonă este asociată cu probleme legate de inteligenţa verbală în rândul copiilor.

,,Timpul pe care copiii îl petrec în faţa televiroului este asociat direct şi indirect cu procesul de dezvoltare neurocognitivă a celui mic. Părinţii ar trebui să ţină cont de aceste efecte negative pe care le are televizorului asupra inteligenţei verbale a copilului”, a afirmat echipa de cercetători de la Universitatea Tohoku din Sendai, Japonia.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Cerebral Cortex”.