Iată ce vitamină scade riscul de AVC sever!

1 2 jpg jpeg

Alimentele bogate în vitamina C, cum sunt şi portocalele, ardeii graşi, papaya, căpşunile şi broccoli, scad riscul de AVC hemoragic.

Deşi este mai rar întâlnit decât AVC ischemic, cel hemoragic este adesea asociat cu decesul.

La cercetarea, prezentată la cea de-a 66-a întâlnire a Academiei Americane de Neurologie, au participat 65 de persoane care au suferit un accident vascular hemoragic sau o ruptură de vas de sânge la nivel cerebral.

Starea de sănătate a celor 65 de participanţi a fost comparată cu a altor 65 de persoane care nu aveau probleme medicale.

După ce le-au testat nivelul de vitamina C din sânge, oamenii de ştiinţă au obsevat că 45% dintre participanţi aveau deficienţă de această vitamină. Dintre prsoane, cele care au suferit accidentul vascular hemoragic erau şi cei care aveau o lipsă mai mare de vitamina C.

,,Deficienţa de vitamina C poate fi considerat un factor de risc în apariţia accidentul vascular sever şi a hipertensiunii arteriale. O atenţie mai mare trebuie să o acorde în special persoanele care au lipsă de vitamina C, dar obişnuiesc să consume alcool sau sunt supraponderale”, a precizat Stephane Vannier, cercetător la Spitalul Universitar ,,Pontchaillou" din Franţa.