Iată ce te ajută să rămâi însărcinată!

1 2 jpg jpeg

La această concluzie au ajuns speciliştii după ce au observat că tot mai multe femei care doresc să aibă un copil suferă de stres şi de stări de anxietate.

Acestea sunt cu atât mai frecvente în cazul femeilor care trec prin proceduri precum inseminarea artificială sau FIV.

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu au arătat că doar 45 de minute de yoga pe săptămână ajută la combaterea stresului, a stărilor depresive, dar şi a celor de anxietate.

În cadrul cercetării, la care au participat 50 de femei care treceau prin diferite tratamente de fertilitate, echipa de specialişti de la Centrul de Fertilitate din Illinois şi cei de la Spitalul „St Joseph“ din Chicago a descoperit că după doar şase săptămâni în care voluntarele au făcut yoga nivelul de stres s-a redus cu o cincime.

Această schimbare aduce beneficii nu doar stării psihice, ci şi în ceea ce priveşte şansele de rămâne însărcinate: se ştie că hormonul stresului poate afecta procesul de ovulaţie, dar şi şansele de reuşită în cazul ferilizării in vitro.

„Şedinţele de yoga aduc nenumărate beneficii mai ales în cazul cuplurilor care au probleme de fertilitate. Nu numai că se reduc destul de mult stările de stres, de anxietate, ci cresc şi şansele ca procesul de ovulaţie să se desfăşoare normal, dar şi procedurile de fertilitate să reuşeaşcă“, a afirmat cercetătorul Jennifer Hirshfeld-Cytron.

Concluziile studiului au fost prezentate în cadrul Societăţii Americane de Medicină Reproductivă.