Iată ce semn poate arăta că suferi de Alzheimer!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unei cercetări recente au arătat că există o legătură directă între mersul rapid la persoanele de vârsta a treia şi proteinele de la nivel cerebral care favorizează apariţia afecţiunii Alzheimer.

Specialiştii francezi susţin că nu doar problemele de memorie pot semnala prezenţa acestei probleme de sănătate, ci şi faptul că vârtnicii merg mai încet.

De asemenea, ei sunt de părere că depunerile de proteine beta-amiloid pot afecta celulele cerebrale care sunt responsabile de mişcările persoanei.

La studiul, realizat de cercetătorii de la Spitalul Universitar din Toulouse (Franţa), au participat 128 de bărbaţi şi femei, cu vârsta de peste 70 de ani.

Deşi majoritatea voluntarilor întâmpinau probleme de memorie, nici unul nu era diagnosticat cu boala Alzheimer. În primă fază, participanţii au fost monitorizaţi în timp ce mergeau pe o distanţă prestabilită, apoi ei au fost supuşi la scanări cerebrale.

Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că voluntarii care obişnuiau să meargă mai încet aveau un nivel mai ridicat al proteinelor beta-amiloid, respectiv erau mai predispuşi maladiei Alzheimer.

„Deşi problemele de memorie sunt considerate ca fiind principalul semn al demenţei, concluziile celui mai recent studiu au arătat că şi mersul persoanei poate da indicii despre această problemă de sănătate“, a precizat Louise Walker, medic în cadrul Societăţii de Alzheimer.