Iată ce reduce riscul de apariţie a cancerului!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii susţin că factori precum dieta, expunerea la lumina solară, fumatul, dar şi anumite afecţiuni au un rol în apariţia diferitelor tipuri de cancer.

De asemenea, cercetătorii spun că predispoziţia pentru această afecţiune se poate reduce în proporţie de 90% dacă evităm factorii care o favorizează.

În cadrul ultimului studiu, oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetări în Domeniul Cancerului din Marea Britanie au analizat datele de la mai multe cercetări legate de cazurile de cancer.

După ce au verificat factorii care au dus la apariţia acestei boli, dar şi moştenirea genetică, specialiştii au ajuns la concluzia că puţine dintre cazurile de cancer au fost cauzate de mutaţii genetice.

Cele mai multe dintre ele au fost asociate cu alegerile ce ţin de stilul de viaţă şi de cele alimentare ale voluntarilor care au participat la studiu.

„Obiceiuri sănătoase, precum lipsa fumatului, menţinerea unei greutăţi normale, o alimentaţi echilibrată şi consumul redus de alcool nu sunt o garanţie împotriva cancerului. Cu toate acestea, bine de ştiut este că ele reduc destul de mult riscul de apariţie a acestei probleme de sănătate“, a afirmat Emma Smith, medic în cadrul Centrul de Cercetări în Domeniul Cancerului.