Iată ce reduce riscul de apariţie a cancerului!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, speciali┼čtii sus┼úin c─â factori precum dieta, expunerea la lumina solar─â, fumatul, dar ┼či anumite afec┼úiuni au un rol ├«n apari┼úia diferitelor tipuri de cancer.

De asemenea, cercetătorii spun că predispoziţia pentru această afecţiune se poate reduce în proporţie de 90% dacă evităm factorii care o favorizează.

├Än cadrul ultimului studiu, oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Centrul de Cercet─âri ├«n Domeniul Cancerului din Marea Britanie au analizat datele de la mai multe cercet─âri legate de cazurile de cancer.

Dup─â ce au verificat factorii care au dus la apari┼úia acestei boli, dar ┼či mo┼čtenirea genetic─â, speciali┼čtii au ajuns la concluzia c─â pu┼úine dintre cazurile de cancer au fost cauzate de muta┼úii genetice.

Cele mai multe dintre ele au fost asociate cu alegerile ce ┼úin de stilul de via┼ú─â ┼či de cele alimentare ale voluntarilor care au participat la studiu.

ÔÇ×Obiceiuri s─ân─âtoase, precum lipsa fumatului, men┼úinerea unei greut─â┼úi normale, o alimenta┼úi echilibrat─â ┼či consumul redus de alcool nu sunt o garan┼úie ├«mpotriva cancerului. Cu toate acestea, bine de ┼čtiut este c─â ele reduc destul de mult riscul de apari┼úie a acestei probleme de s─ân─âtateÔÇť, a afirmat Emma Smith, medic ├«n cadrul Centrul de Cercet─âri ├«n Domeniul Cancerului.