Iată ce reduce neplăcerile specifice menopauzei!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că doar 30 de minute de mişcare pe săptămână, indiferent de forma aleasă, sunt de ajutor la ameliorarea simptomelor specifice acestei perioade, precum episoadele de transpiraţie, durerile articulare.

Mai exact, activitatea fizică poate reduce cu o treime din neplăcerile asociate cu menopauza. De asemenea, mişcarea poate să reducă stările depresive, dar şi să aibă efecte pozitive asupra calităţii somnului.

La cercetarea, realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea „John Moores“ din Liverpool, Marea Britanie, au participat aproximativ 6.000 de femei.

În primă fază, voluntarele au fost întrebate dacă obişnuiesc să facă mişcare, de câte ori pe săptămână, dar şi care erau neplăcerile specifice menopauzei cu care se confruntau.

Astfel, rezultatele obţinute în urma analizelor au arătat că cele care erau mai active, indiferent de forma de mişcare pe care o făceau, nu aveau la fel de intense simptomele specifice menopauzei.

„Pe lângă faptul că aduce o mulţime de beneficii sănătăţii, prin prevenirea a zeci de probleme de sănătate, activitatea fizică joacă un rol important şi în reducerea neplăcerilor menopauzei“, a precizat medicul JoAnn Pinkerton, membru al North American Menopause Society.