Iat─â ce modific─âri cerebrale pot ap─ârea la persoanele obeze!

1 2 jpg jpeg

În cazul celor care au probleme cu greutatea, dorinţa de a mânca este asemănătoare cu cea a persoanelor care au vicii.

Speciali┼čtii sus┼úin c─â descoperirea acelei p─âr┼úi din creier care dezvolt─â adic┼úia poate fi de fapt cheia prin care problema de greutate s─â fie ┼úinute sub control.

La studiul, realizat de oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea din Granada (Spania) ┼či cei de la Universitatea Monash (SUA), au participat 39 de persoane care sufereau de obezitate ┼či 42 care aveau o greutate normal─â.

Pe parcursul cercet─ârii, voluntarilor li s-au ar─âtat mai multe poze cu alimente ┼či preparate, ├«n acela┼či timp fiind supu┼či scan─ârilor cerebrale.

În timp ce rezultatele scnărilor la persoanele normoponderale nu arătau modificări, la cele obeze apăreau schimbări la nivelul creierului atunci când vedeau mâncare.

Mai exact, ├«n cazul persoanelor obeze existau conexiuni ├«ntre partea din creier care controleaz─â comportamentul pe baz─â de recompens─â ┼či cea care este responsabil─â de valoarea energetic─â a alimentelor.

ÔÇ×Cercetarea noastr─â ne-a ar─âtat c─â exist─â o adic┼úie c├ónd vine vorba de m├óncare la persoanele obeze, similar─â cu cea ├«n cazul tutunului, alcoolului. Dac─â afl─âm cu exactitate care sunt acei biomarkeri din creier vom putea s─â g─âsim pe viitor o metod─â de tratament ├«n cazul obezit─â┼úiiÔÇť, a afirmat Oren Contreras-Rodriguez, cercet─âtor-┼čef ├«n cadrul Universit─â┼úii din Granada.