Iată ce îţi poate afecta capacitatea de concentrare!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, cercetarea bazată pe scanări cerebrale a arătat că persoanelor care apelează mai des la autocontrol, fie când vine vorba de alimentaţie sau de acţiunile de peste zi, le este afectată partea din creier care este responsabilă de memorare şi de atenţie.

În cadrul studiului, o parte dintre participanţii au fost puşi să se uite la un monitor şi să apese butonul doar atunci când vedeau un bărbat, nu şi când apăreau imagini cu femei, în timp ce ceilalţi apăsau butonul când vedeu atât femei, cât şi bărbaţi.

Ulterior, voluntarii au fost supuşi la un test rapid de memorie. Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participanţii din primul grup au obţinut punctaje mai mici, spre deosebire de cei din cel de-al doilea grup.

„Nu putem spune cu exactitate de ce abilitatea de memorare este afectată atunci când persoana se abţine de la anumite alimente sau când se autocontrolează în ceea ce priveşte acţiunile pe care le face. Rezultatele scanărilor cerebrale au evidenţiat că atunci când ne abţinem de la anumite lucruri se activează un mecanism la nivel cerebral, fapt ce poate influenţa capacitatea de memorare“, a afirmat Tobias Egner, asistent universitar în cadrul Departamentului de Psihologie şi Neuroştiinţe a Universităţii Duke.