Iată ce influenţează apetitul sexual al femeii!

1 2 jpg jpeg

În urma analizelor, specialiştii au identificat zona din creier care face ca dorinţa sexuală a femeii să fie puternică, aceeaşi zonă cerebrală fiind responsabilă şi de lipsa apetitului sexual.

Mai exact, zona hipotalamusului este cea care controlează comportamentul persoanei, apariţia senzaţiei de foame, a oboselii, dar şi a dorinţei sexuale.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au descoperit că în una dintre zonele hipotalamusului se găsesc celulele care combină informaţii despre nivelurile hormonale şi modul în care este influenţată dorinţa sexuală a femeii.

Pentru a vedea cu exactitate ce anume le face pe femei să fie receptive la potenţialul sexual al partenerului, specialiştii au analizat modul în care hormonii influenţează comportamentul femelelor cobai.

,,Se ştie că atitudinea femeilor se modifică destul de mult în diferitele etape ale ciclului de reproducere. Hormonii sunt cei care fac ca dorinţa sexuală să fie prezentă sau femeia să aibă un apetit sexual redus”, a afirmat Susana Lima, medic în cadrul Centrului ,,Champalimaud" din Lisabona, Spania.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Current Biology”.