Iată ce efecte au sucurile asupra dezvoltării fetelor!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unei cercetări recente, realizate pe un eşantion de 6.000 de adolescente, au arătat că astfel de băuturi favorizează apariţia perioadei de pubertate mai devreme.

În urma analizelor, specialiştii au observat că fetelor care consumau zilnic mai mult de un suc şi jumătate îndulcit cu zahăr le-a venit cu 2 ani şi 7 luni mai devreme menstruaţia.

Concluziile sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât apariţia timpurie a perioadei de menstruaţie este asociată cu un risc mai ridicat de cancer mamar pe parcursul vieţii.

,,Studiul nostru nu face altceva decât să atragă atenţia asupra efectelor pe care le au produsele care conţin mult zahăr asupra fetiţelor din lumea întreagă. Pe lângă faptul că favorizează obezitatea, băuturile carbogazoase fac ca perioada de menstruaţie să apară mai devreme în cazul fetelor”, a afirmat medicul Karin Michels, cercetător şef la Şcoala Medicală a Universităţii Harvard.

Specialiştii susţin că primii care pot face ceva în acest sens sunt părinţii. Limitarea sau chiar evitarea produselor de tip fast-food şi a astfel de băuturi pot face ca fata să se dezvolte normal.