Iată ce alimente stimulează fertilitatea masculină!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sunt de părerere că doar o jumătate de mână de nuci consumate pe zi ajută la îmbunătăţirea fertilităţii masculine.

La cercetarea, realizată de oamenii de ştiinţă din cadrul Universităţii din California, SUA, au participat mai mulţi bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 35 de ani care nu aveau probleme de sănătate.

După ce au fost împărţiţi în două grupuri, o parte dintre voluntari au consumat în fiecare zi câte 75 de grame de nuci, în timp ce ceilalţi alte tipuri de fructe.

Ulterior, participanţii au fost supuşi la o serie de analize medicale, printre care şi spermograma. Astfel, rezultatele obţinute au arătat că voluntarii din primul grup, cei care au consumat nuci, aveau o calitate mai bună a spermei, spre deosebire de ceilalţi participanţi.

„Includerea nucilor în alimentaţia de zi cu zi ajută la îmbunătăţirea fertilităţii în cazul bărbaţilor, respectiv a sănătăţii reproductive. Soluţia este mai mult decât binevenită, mai ales că problemele de fertilitate, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, sunt tot mai des întâlnite peste tot în lume“, a explicat Wendie Robbins, profesor la Şcoala de Asistente Medicale din cadrul Universităţii din California.

Concluziile cercetării sunt importante mai ales că peste 70 de milioane de cupluri din întreaga lume au probleme legate de fertilitate.

Specialiştii sunt de părere că din numărul total de cazuri de infertilitate, aproximativ 30-50% sunt de cauză masculină.