Iat─â ce aliment te fere┼čte de diabet de tipul II!

2 jpg jpeg

Speciali┼čtii de la ┼×coala Medical─â Harvard spun c─â alimentul este o metod─â ieftin─â de a preveni apari┼úia diabetului de tip II, afec┼úiune tot mai des ├«nt├ólnit─â.

Având în vedere complicaţiile care pot apărea ca urmarea a acestei afecţiuni, mai exact probleme cardiace, pierderea vederii, cercetătorii susţin că este foarte important să includem iaurtul în dietă.

La cercetarea, care s-a desf─â┼čurat pe o perioad─â de 30 de ani, au participat aproximativ 200.000 de femei ┼či b─ârba┼úi. Nici unul dintre voluntari nu suferea de diabet la ├«nceputul cercet─ârii, urm├ónd ca spre sf├ór┼čitul ei 15.156 s─â fie diagnostica┼úi cu aceast─â prolem─â de s─ân─âtate.

Dup─â ce le-au analizat dieta, speciali┼čtii au observat c─â participan┼úii care obi┼čnuiau s─â consume iaurt, chiar ┼či o dat─â la c├óteva zile, nu sufereau de diabet, iar riscul de apari┼úie a acestuia era redus cu aproape 20% fa┼ú─â de ceilal┼úi voluntari.

,,Am observat c─â introducerea iaurtului ├«n alimenta┼úie este de ajutor c├ónd vine vorba de prevenirea diabetului de tip II. Credem c─â bacteriile din iaurt ajut─â la men┼úinerea optim─â a metabolismului, ceea ce scade predispozi┼úia c─âtre acest─â afec┼úiune. Mai mult, persoanele care includ ├«n diet─â iaurtul au ┼či tendin┼úa mai redus─â de a consuma desertÔÇŁ, a afirmat Frank Hu, cercet─âtor ┼čef ├«n cadrul proiectului.