Iat─â ce aliment reduce riscul de cancer de prostat─â!

2 jpg jpeg

Speciali┼čtii au descoperit c─â b─ârba┼úii care obi┼čnuiesc s─â consume des legume colorate, cum este morcovul, au un risc cu aproape 20% mai mic de a dezvolta cancer de prostat─â. Cercet─âtorii de la Universitatea ,,ZhejiangÔÇŁ din China au analizat rezultatele ob┼úinute de la alte 10 studii mai mici, care au verificat efectele morcovilor asupra cancerului de prostat─â. Astfel, speciali┼čtii au ajuns la concluzia c─â b─ârba┼úii care obi┼čnuiau s─â consume mai des morcovi erau mai pu┼úin predispu┼či acestui tip de cancer, spre deosebire de cei care nu m├óncau multe legume. ,,Carotenoizii, pigmen┼úii care dau culoarea morcovilor, sunt considera┼úi arme puternice ├«mpotriva cancerului. ├Än cazul acestor legume, licopenul ajut─â la reducerea stresului oxidativ, cel care favorizeaz─â apari┼úia cancerului de prostat─â ┼či nu numaiÔÇŁ, a afirmat Iain Frame, director de cercet─âri la Institutul de Cancer de Prostat─â din Marea Britanie. Concluziile studiului au fost publciate ├«n ultima edi┼úie a Jurnalului European de Nutri┼úie.