Iată ce aliment reduce riscul de cancer de prostată!

2 jpg jpeg

Specialiştii au descoperit că bărbaţii care obişnuiesc să consume des legume colorate, cum este morcovul, au un risc cu aproape 20% mai mic de a dezvolta cancer de prostată. Cercetătorii de la Universitatea ,,Zhejiang” din China au analizat rezultatele obţinute de la alte 10 studii mai mici, care au verificat efectele morcovilor asupra cancerului de prostată. Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că bărbaţii care obişnuiau să consume mai des morcovi erau mai puţin predispuşi acestui tip de cancer, spre deosebire de cei care nu mâncau multe legume. ,,Carotenoizii, pigmenţii care dau culoarea morcovilor, sunt consideraţi arme puternice împotriva cancerului. În cazul acestor legume, licopenul ajută la reducerea stresului oxidativ, cel care favorizează apariţia cancerului de prostată şi nu numai”, a afirmat Iain Frame, director de cercetări la Institutul de Cancer de Prostată din Marea Britanie. Concluziile studiului au fost publciate în ultima ediţie a Jurnalului European de Nutriţie.