Iată ce aliment ajută la prevenirea cancerului de sân!

2 jpg jpeg

De asemenea, specialiştii sunt de părere că peştele poate creşte şi rata de supravieţuire în cazul acestei afecţiuni tot mai des diagnosticate.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii după ce au realizat un studiu la care au participat în jur de 1.400 de femei diagnosticate cu cancer mamar.

După ce le-au analizat obiceiurile alimentare, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că participantele care obişnuiau să includă mai des peştele în alimentaţie erau şi cele care care reuşeau să facă mai uşor faţă bolii.

În plus, rata lor de vindecare era mai ridicată decât în cazul celorlalte voluntare. Explicaţia specialiştilor este una simplă: acizii graşi care se găsesc în peşte (ton, hering, macrou) sunt cei care au efecte beneficii în cazul femeilor diagnosticate cu cancer mamar.

„Concluziile studiului nostru au arătat că voluntarele care consumau des ton aveau un risc cu 29% mai redus de deces timpuriu. Iar în cazul celor care preferau să prepare peştele la cuptor predispoziţia era cu 25% mai mică. Acizii graşi din peşte, în special din ton, sunt cei care au proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce reduce şansele de apariţia a celulelor canceroase şi de dezvoltare a lor“, au afirmat cercetătorii care au participat la studiu.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „Cancer“.