Iată când sughiţul poate fi semn de accident vascular!

1 2 jpg jpeg

Astfel, din o mie de femei chestionate, doar una din zece era informat─â cu privire la simptomele timpurii de avertizare ├«n cazul accidentului vascular, ├«ntre care ┼či sughi┼úul ├«nso┼úit de durere ├«n piept.

Totu┼či, de┼či fumatul, sedentarismul ┼či tensiunea ridicat─â sunt factori de risc de accident vascular at├ót la femei c├ót ┼či la b─ârba┼úi, oamenii de ┼čtiin┼ú─â sus┼úin c─â, ├«n cazul femeilor, simptomele sunt specifice.

"Lucruri precum sarcina, terapia de subtitu┼úie hormonal─â ┼či chiar ceva banal precum sughi┼úul pot juca un rol important atunci c├ónd vine vorba de accidentul vascular la femei'', mai spun cercet─âtorii.

Printre simptomele unice care anun┼ú─â accidentul vascular la femei se num─âr─â st─ârile de ame┼úeal─â (f─âr─â nici o leg─âtur─â cu vertigo), migrenele ┼či amor┼úeala ├«ntregului corp, mai accentuat─â pe o anumit─â parte a corpului.

Alte semne care anun┼ú─â un posibil accident vascular la femei ┼či b─ârba┼úi sunt: stare de confuzie brusc─â, probleme de vorbire sau ├«n┼úelegere, dificult─â┼úi bru┼čte de vedere sau de mobilitate, pierderea echilibrului ┼či a coordon─ârii.