Iată când pot avea calmantele efect opus!

1 2 jpg jpeg

Profesorul Gillian Leng, cel care a condus şi studiul, este de părere că tot mai multe persoane obişnuiesc să ia calmante chiar şi pentru cele mai uşoare dureri, de aceea şi riscul de apariţie a migrenelor este mai ridicat.

Conform ultimei cercetări în domeniu, aproximativ 500.000 de femei şi 100.000 de bărbaţi din Marea Britanie suferă de dureri de cap zilnc, neplăceri cauzate în multe dintre situaţii de excesul de analgezice.

Dintre medicamente, codeina, paracetamolul, ibuprofenul şi aspirina sunt cele la care apelează o mare parte dintre persoane pentru a calma durerile de cap, inclusiv în cazul migrenelor repetate.

,,Multe dintre persoane nu ştiu că dozele mari de analgezice pot provoca şi mai multe dureri de cap. Important este ca pacientul să fie anunţat că durerea de cap poate avea cauze diferite, de aceea ea poate fi tratată corect atâta timp cât diagnosticul este bine pus”, a precizat cercetătorul Gillian Leng.

Medicul neurolog Sam Chong, care a lucrat împreună cu cercetătorul Gillian Leng, este de părere că dozele mai mari de analgezice ajung să afecteze mesajul de durere transmis către creier.