Hreanul, alimentul minune din cămara ta

1 2 jpg jpeg

Astfel că dacă aveţi o răceala care nu vă lasă să respiraţi normal, hreanul vă poate ajuta. Cea ma bună metodă de a consuma hrean este în stare crudă în salate sau sosuri, însă pentru a-l folosi la capacitate maximă se poate consuma şi siropul de hrean. Cum se prepară

Se dă prin răzătoare o rădăcină de hrean şi se adaugă câteva linguriţe de miere, lăsându-se la macerat. Se strecoară cu ajutorul unui tifon până se obţine siropul. Se consumă câte trei linguriţe pe zi pentru diverse afecţiuni precum: bronşită şi astm.

Totodată, cercetătorii norvegieni au descoperit că rădăcina de hrean conţine mici cantităţi de titan izotopic. Titanul este un metal tranziţional ce are un rol important în fiziologia sistemului nervos central. Specialiştii au demonstrat că respectivul izotop de titan, întâlnit exclusiv în hreanul alb, are un rol foarte important în realizarea irigării cu sânge a scoarţei cerebrale.

Studiile efectuate de cercetătorii norvegieni au arătat că titanul izotopic din hrean reduce cu până la 90% riscul apariţiei stărilor depresive în cazul consumului zilnic de 1,25 grame.

Citeşte continuarea articolului AICI