Hormonul fericirii, de ajutor în cazul anorexiei

1 2 jpg jpeg

Cercetările, realizate de specialiştii britanici şi de cei coreeni, au arătat că oxitocina ajută persoanele care suferă de astfel de tulburări alimentare să nu mai fie la fel de axate asupra imaginii fizice, respectiv a alimentaţiei.

Şi studiile anterioare au atras atenţia asupra beneficiilor pe care le aduce hormonul oxitocină: ajută la ameliorarea stărilor anxioase pe care le au persoanele care suferă de autism.

La cercetarea, publicată în Jurnalul Medical ,,Psychoneuroendocrinology”, au participat 31 de pacienţi care sufereau de anorexie şi alţi 33 care nu aveau probleme de sănătate.

O parte dintre ei au primit doze de oxitocină prin intermediul unui spray nazal, în timp ce ceilalţi medicamente placebo.

Deşi le-au arătat mai multe imagini cu persoane de greutate diferită şi alimente bogate în calorii, specialiştii au observat că participanţii care au primit oxitocină nu mai erau la fel de negativişti când venea vorba de alimentaţie sau de kilogramele în plus.

,,Deşi studiului s-a desfăşurat pe un număr mic de participanţi, rezultatele sunt mai mult decât aşteptate, mai ales că tulburările alimentare sunt tot mai des întâlnite. Urmează să cercetăm mai mult aceste lucruri, astfel încât să găsim şi un tratament eficient pentru anorexia nervoasă”, a afirmat Janet Treasure, profesor la Institutul de Psihiatrie al Colegiului Royal din Londra.