Hepatita C creşte riscul îmbolnăvirii de cancer

1 2 jpg jpeg

Astfel, cercetătorii au constatat că rata cancerului în cazul indivizilor cu hepatită C este dublă faţă de pacienţii ce nu prezentau virusul hepatic C. Totodată, oamenii de ştiinţă sugerează că o manifestare extrahepatică a infecţiei cronice cu virusul hepatitei C ar putea fi cauza riscului crescut de cancer.

Cu toate acestea, rezultatele trebuie interpretate cu precauţie, întrucât studiul a arătat că factori precum abuzul de alcool, fumatul, obezitatea şi diabetul au modificat rezultatele finale.

Hepatita virală C este o inflamaţie a ficatului datorată infecţiei cu virusul hepatitei C, o afecţiune cu transmitere prin contactul sângelui unei persoane neinfectate cu sânge infectat. Boala poate fi acută sau cronică.

Pentru că persoanele infectate cu virusul hepatitei C prezintă un risc mai ridicat de a face diabet, alimentaţia trebuie orientată către acele alimente care nu duc la variaţii ale nivelului de glucoza din sânge, dar şi spre alimentele care previn diabetul.

Practic, nu există alimente interzise, cu excepţia alcoolului, a sării în exces şi alimente de tip fast-food. Sunt permise şi recomandate toate fructele şi legumele, cerealele integrale (de baza în dietă), proteinele din carne slabă, lactatele degresate nefermentate, uleiuri vegetale, peştele slab, nucile, seminţele şi migdalele crude. Se pot consuma ouă şi soia. De asemenea, se vor consuma cel puţin doi litri de lichide zilnic.