Gustarea care le binedispune pe femei

1 2 jpg jpeg

În urma unei cercetări, oamenii de ştiinţă au descoperit că peştele ajută la prevenirea stărilor de tristeţe, însă beneficiile sunt valabile doar în cazul femeilor.

Mai exact, consumul de peşte oceanic de două ori pe săptămână reduce riscul de apariţie a depresiei cu 25%.

Explicaţia? Concluziile studiului, publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, au arătat că nivelul ridicat de acizi graşi Omega-3 în combinaţie cu hormonii sexuali feminini menţine sănătatea creierului.

O echipă de specialişti de la Institutul de Cercetări ,,Menzies” din Australia au analizat timp de cinci ani starea de sănătate a 1.400 de femei şi bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 26 şi 36 de ani.

În tot acest timp, participanţii au ţinut un jurnal în care au notat toate alimentele pe care le-au consumat, inclusiv diferitele sortimente de fructe de mare.

Chiar şi după ce au luat în cosiderare factorii ce ţin de stilul de viaţă (fumatul, greutatea, activitatea fizică, consumul de alcool), specialiştii au observat că există o legătură între consumul de peşte oceanic şi riscul redus de apariţie a depresiei.

,,Spre deosebire de femeile care nu includ peştele în dieta lor, cele care obişnuiesc să-l consume mai des sunt ferite de stările de depresiei”, a afirmat Richard Marsh, director al Institute of Food, Brain and Behaviour.