Grijile ne scurtează viaţa cu 5 ani

1 2 jpg jpeg

├Än urma mai multor analize, speciali┼čtii au descoperit c─â grijile legate de via┼úa persoanal─â, cele de la locul de munc─â ┼či cele de problemele financiare scurteaz─â via┼úa cu 5 ani.

Dup─â ce au verificat starea de s─ân─âtate ┼či obiceiurile zilnice ├«n cazul a 2.000 de persoane, cercet─âtorii au ajuns la concluzia c─â 84% dintre voluntari sufereau de tulbur─âri de somn din cauza grijilor.

Printre cele mai ├«nt├ólnite motive de ├«ngrijorare ├«n cazul participan┼úilor se num─âr─âu: preocup─ârile financiare, cele legate de s─ân─âtatea partenerului, lipsa unei rela┼úii ┼či grijile legate de propria stare de s─ân─âtate.

ÔÇ×Starea de ├«ngrijorare este normal─â at├óta timp c├ót dureaz─â c├óteva momente, dar nu ├«ntreaga zi. De┼či am putea crede c─â nu ne pierdem mult timp fiind ├«ngrijora┼úi, pe termen lung toate aceste st─âri de fric─â, de ├«ngrijorare cresc riscul de deces timpuriuÔÇť, a afirmat purt─âtorul de cuv├ónt de la compania britanic─â ÔÇ×Rescue RemedyÔÇť.

Rezultele studiului au mai ar─âtat c─â 6 din 10 voluntari recuno┼čteau c─â starea de ├«ngrijorare le afecteaz─â reala┼úia de cuplu ┼či chiar cea cu persoanele apropiate.