GRĂSIMILE bune şi cele rele în DIETĂ

1 2 jpg jpeg

Multe persoane procedează greşit dacă aleg să elimine complet din dietă orice sursă de grăsimi, deoarece ele sunt necesare organismului şi îndeplinesc diverse funcţii importante.

Este necesar să consumăm grăsimi bune, acestea aduc un aport de acizi graşi esenţiali, ne menţin pielea elastică, sunt necesare metabolizării vitaminelor liposolubile şi oferă organismului energie.

Însă nu trebuie să confundăm grăsimile bune cu cele rele, prezenţă ultimelor în dieta noastră putând avea efecte cu adevărat devastatoare asupra sănătăţii.

Dintre grăsimile rele, cele mai periculoase sunt cele nesaturate. Acestea pot cauza probleme cardiace, favorizează oxidarea colesterolului şi depunerea acestuia pe artere, pot duce la diabet şi obezitate.

Grăsimile nesaturate nu sunt prezente în multe alimente în mod natural, dar se află din abundenţă în mâncărurile procesate.

Citeşte continuarea articolului AICI