Glucoza, secretul unui mariaj fericit

1 2 jpg jpeg

Glucoza este esenţială pentru o bună funcţionare a sistemului nervos, fiind o sursă importantă de energie pentru creier. Dacă organismul este privat de glucoză, este mult mai greu ca o persoană să se autocontroleze. Astfel, partenerii vor fi mai nervoşi şi mai violenţi, nu-şi vor putea controla bine emoţiile.

În cadrul strudiului, coordonat de psihologul Brad Bushman de la Universitatea de Stat Ohio, a fost testat modul în care nivelul scăzut de glucoză duce la agresivitate în cuplu.

Timp de 21 de zile, 107 cupluri heterosexuale şi-au măsurat în fiecare dimineaţă şi seară nivelul de glucoză din sânge.

Apoi, înainte de culcare, au fost rugaţi să folosească o păpuşă voodoo în care să înfingă mai multe ace, în funcţie de cât de furioşi erau pe partener. Totul a fost înregistrat pe cameră.

La finalul experimentului, partenerii au mai trecut printr-o probă: s-au luat la întrecere cu jumătăţile lor la un joc pe calculator, iar cei care câştigau avea să-şi pedepsească partenerul obligându-l să asculte sunete neplăcute.

În urma cercetării, oamenii de ştiinţă au observat că există o legătură puternică între numărul de ace înfipte în păpuşa voodoo şi nivelul scăzut de glucoză din sânge. Tot nivelul mic de glucoză din sânge i-a determinat pe participanţi să fie mai dispuşi să-l pedepsească mai aspru pe partenerul care pierdea.

Aşadar, un cuplu armonios, fericit, se bazează pe zicala dragostea trece prin stomac. O alimentaţie sănătoasă şi un suc de fructe pot face minuni.