Ginsengul amelioreaz─â oboseala cauzat─â de cancer

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii au descoperit că dozele de ginseng, luate pe o perioadă de două luni, ameliorează semnificativ starea de oboseală a pacienţilor.

Studiul a fost realizat pe 340 de pacienţi care făceau tratament împotriva cancerului sau care l-au terminat, dintre care 60% sufereau de cancer mamar.

În fiecare zi, o parte dintre participanţi au primit capsule placebo, în timp ce ceilalţi au luat capsule ce conţineau rădăcină de ginseng.

După doar patru săptămâni de tratament, pacienţii care au primit capsule cu rădăcină de ginseng au început să se simtă mai bine, starea lor de oboseală fiind mult mai mică decât a celor care au primit capsule placebo.

,,├Änc─â de la ├«nceputul studiului, starea de oboseal─â a pacien┼úilor a fost calculat─â pe o scar─â de 100 de puncte. Dup─â doar patru s─âpt─âm├óni de tratament s-au observat beneficiile pe care le-a adus ginsengul, ├«ns─â dup─â opt s─âpt─âm├óni starea de oboseal─â s-a redus cu cu aproximativ 20-30 de puncte. Av├ónd ├«n vedere c─â boala este o experien┼ú─â cronic─â de stres prelungit, remediile care reduc oboseala sunt de mare ajutorÔÇŁ, a afirmat Debra Barto, medic la Centrul Clinic de cercetare a cancerului ,,MayoÔÇŁ din SUA.

Folosit de mult timp în medicina tradiţională chineză, ginsengul este considerat ca fiind unul dintre remediile care oferă energie organismului, în special pe perioada bolii sau în cea de convalescenţă.