Ginkgo biloba nu previne apariţia Alzheimerului

1 2 jpg jpeg

Cercetarea a fost realizată pe aproximativ 3.000 de persoane din Franţa care aveau probleme de memorie, dintre care o parte au primit aceste suplimente de două ori pe zi, iar ceilalţi medicamente placebo.

După cinci ani în care oamenii de ştiinţă au urmărit evoluţia bolii, acelaşi număr de persoane din ambele grupuri au fost diagnosticate cu Alzheimer.

,,Suplimentele cu ginkgo biloba sunt comercializate la scară largă ca fiind medicamente de stimulare a memoriei. Mai multe studii, realizate la intervale diferite de timp, au arătat că aceste suplimente nu aduc beneficii în cazul problemelor de memorie. Iniţial ginkgo biloba a fost conceput ca un medicament pentru prevenirea problemelor de memorie, însă s-a renunţat la cercetarea şi dezvoltarea lui”, a afirmat Lon Schneider, conducătorul studiului.

O altă cercetare, realizată în SUA pe o perioadă de şase ani, a arătat că ginkgo biloba nu aduce îmbunătăţiri în cazul problemelor mentale.

Pentru a preveni apariţia Alzheimerului, cercetătorii recomandă activitatea fizică regulată, o alimentaţie săracă în grăsimi şi tratarea hipertensiunii şi a nivelului ridicat de colesterol.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Medical ,, Lancet Neurology”.