Ghiduri cu informaţii pentru pacienţii cu cancer

1 2 jpg jpeg

Acestea oferă informaţii sigure din punct de vedere medical, care sunt verificate de medici de top din UE. Proiectul este realizat de Asociaţia Dăruieşte Viaţa cu sprijinul European Society for Medical Oncology, cel mai prestigios for al medicilor oncologi din Europa.

Ghidurile gratuite oferite în acest proiect sunt deja disponibile la adresa www.daruiesteviata.ro/ghidul-tau-in-cancer şi oferă tocmai siguranţa unor sfaturi avizate, venite din partea unor medici specialişti care sunt la curent cu cele mai noi informaţii în privinţa tratării cancerului.

Cele 16 ghiduri sunt pentru cancer de sân, de prostată, de vezică, de ficat, melanom, cancer de col, endometrial, pancreatic, de stomac, leucemie acută mieloidă, leucemie cronică mieloidă, cancer esofagian, cancer colorectal, cancer de plămâni, cancer de ovare şi limfom folicular.

„Orice om, la aflarea veştii că are cancer, cu siguranţă ar vrea să afle cum îi va schimba această boală viaţa. Nu este o afecţiune despre care să poţi spune că o tratezi cu o operaţie sau cu un tratament de câteva săptămâni. Informaţiile pe care le punem la dispoziţie prin aceste ghiduri sunt menite să-l orienteze pas cu pas pe pacient, să-i răspundă la întrebari ce apar pe parcursul tratamentului, să-l facă să conştientizeze cât de importantă e monitorizarea post-tratament, astfel încât acesta, alături de suportul medicilor şi al familiei, să poată trece mai uşor prin această etapă a vieţii lui“, explică preşedinta Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu.

Informaţiile pot fi descarcate şi pe telefoane/tablete/iPad. De asemenea, în majoritatea secţiilor de oncologie vor fi plasate materiale informative (postere şi flyere) cu un QR code pentru ca aceste ghiduri să poată fi descărcate instantaneu.