Ghiduri cu informaţii pentru pacienţii cu cancer

1 2 jpg jpeg

Acestea ofer─â informa┼úii sigure din punct de vedere medical, care sunt verificate de medici de top din UE. Proiectul este realizat de Asocia┼úia D─âruie┼čte Via┼úa cu sprijinul European Society for Medical Oncology, cel mai prestigios for al medicilor oncologi din Europa.

Ghidurile gratuite oferite ├«n acest proiect sunt deja disponibile la adresa www.daruiesteviata.ro/ghidul-tau-in-cancer ┼či ofer─â tocmai siguran┼úa unor sfaturi avizate, venite din partea unor medici speciali┼čti care sunt la curent cu cele mai noi informa┼úii ├«n privin┼úa trat─ârii cancerului.

Cele 16 ghiduri sunt pentru cancer de s├ón, de prostat─â, de vezic─â, de ficat, melanom, cancer de col, endometrial, pancreatic, de stomac, leucemie acut─â mieloid─â, leucemie cronic─â mieloid─â, cancer esofagian, cancer colorectal, cancer de pl─âm├óni, cancer de ovare ┼či limfom folicular.

ÔÇ×Orice om, la aflarea ve┼čtii c─â are cancer, cu siguran┼ú─â ar vrea s─â afle cum ├«i va schimba aceast─â boal─â via┼úa. Nu este o afec┼úiune despre care s─â po┼úi spune c─â o tratezi cu o opera┼úie sau cu un tratament de c├óteva s─âpt─âm├óni. Informa┼úiile pe care le punem la dispozi┼úie prin aceste ghiduri sunt menite s─â-l orienteze pas cu pas pe pacient, s─â-i r─âspund─â la ├«ntrebari ce apar pe parcursul tratamentului, s─â-l fac─â s─â con┼čtientizeze c├ót de important─â e monitorizarea post-tratament, astfel ├«nc├ót acesta, al─âturi de suportul medicilor ┼či al familiei, s─â poat─â trece mai u┼čor prin aceast─â etap─â a vie┼úii luiÔÇť, explic─â pre┼čedinta Asocia┼úiei D─âruie┼čte Via┼ú─â, Carmen Uscatu.

Informa┼úiile pot fi descarcate ┼či pe telefoane/tablete/iPad. De asemenea, ├«n majoritatea sec┼úiilor de oncologie vor fi plasate materiale informative (postere ┼či flyere) cu un QR code pentru ca aceste ghiduri s─â poat─â fi desc─ârcate instantaneu.