Ghidul meu de sănătate intimă (P)

1 2 jpg jpeg

Uneori, însă, confortul vieţii noastre are de suferit atunci când sănătatea intimă ne este afectată şi, în acelaşi timp, de îngrijorarea care vine odată cu întrebarea „Ce ar putea să fie?”. Până găsim răspunsul la preocuparea noastră, aceste probleme ne afectează calitatea vieţii, armonia interioară şi armonia vieţii de cuplu.

2 jpg jpeg

Echilibrul zonei intime este uşor de perturbat. Pe lângă tulburările hormonale sau metabolice, oboseala şi stresul, cel mai adesea, sănătatea zonei intime este influenţată de factori externi: igiena, stilul de viaţă, medicaţia, viaţa sexuală.

Astfel, primul pas este prevenirea infecţiilor intime. Există câteva lucruri esenţiale pe care le poţi face pentru sănătatea şi confortul tău intim. În primul rând, informează-te, află cât mai multe despre corpul tău, află cum şi în ce condiţii te pot afecta infecţiile intime. Acordă o atenţie deosebită igienei zilnice, ocoleşte produsele de igienă parfumate, spermicidele, gelurile lubrifiante şi alege o lenjerie intimă lejeră, din bumbac. De asemenea, limitează folosirea tampoanelor interne şi evită spălăturile vaginale prea dese. Şi, bineînţeles, adoptă o viaţă sexuală responsabilă şi protejată. Folosirea prezervativului este cea mai sigură şi eficientă cale de a evita infecţiile intime şi schimburile bacteriene dintre parteneri.

În acelaşi timp, e foarte important să ştii că modificarea pH-ului vaginal şi înmulţirea necontrolată a florei microbiene conduc la infecţii vaginale care de multe ori nu au simptome evidente. De aceea, al 2-lea pas pentru sănătătea ta intimă este testarea frecventă a pH-ului vaginal folosind testul de pH pentru infecţii vaginale. Dacă pH-ul vaginal nu este în limitele normale (3.8-4.5), acest lucru indică prezenţa unei infecţii. În acest caz, trebuie să aflăm cât mai repede cauza infecţiei, ca să putem trata în mod eficient.

Dar poate cea mai frecventă infecţie care apare preponderent la femei - şi intr-un procent mai mic şi la copii şi bărbaţi - este infecţia urinară, cunoscută şi sub numele de cistită. Simptomele sunt bine cunoscute – usturimi la urinare şi nevoia de a urina frecvent – dar ceea ce nu ştim este că infecţia urinară poate fi asimptomatică şi dacă o descoperim prea târziu, ne poate afecta rinichii. Prin urmare, la primele semne de disconfort, e bine să te testezi pentru depistarea infecţiei urinare cu testul Veneris, singurul test cu 4 parametri ce permite identificarea atât a cistitei, cât şi a afecţiunilor mai grave ale rinichilor.

2 jpg jpeg

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cele mai frecvente infecţii intime cu care ne confruntăm, întâlnite în aproximativ 90% din situaţii după cum ne spun statisticile, sunt: vaginita bacteriană (gardnerella vaginalis), trichomoniaza (trichomonas vaginalis) şi candidoza (candida albicans). Este, însă, foarte dificil să-ţi dai seama care dintre cele trei infecţii este responsabilă pentru disconfortul tău, pentru că simptomele sunt, de multe ori, aceleaşi: modificarea secreţiilor (în termeni de aspect, consistenţă sau culoare), mirosul neplăcut, iritaţii, usturimi şi mâncărimi. De aceea, al 3-lea pas pentru sănătatea ta intimă este testarea pentru Gardnerella Vaginalis, Trichomonas Vaginalis şi Candida Albicans.

De obicei, orice testare pentru identificarea infecţiilor genitale presupune cel puţin o vizită la ginecolog. Din fericire, tehnologia avansează şi acum avem posibilitatea să ne testăm acasă, simplu, comod şi discret, de fiecare dată când simţim că ceva nu este în regulă, cu testele Veneris. Sunt uşor de utilizat pentru că se fac pe bază de urină şi îţi oferă rezultatul în doar câteva minute, cu aceeaşi precizie ca a testelor de laborator.

Pasul 4 pentru sănătatea ta intimă este testarea partenerului, fie că sunteţi căsătoriţi, aveţi o relaţie de mult timp sau este o relaţie recentă, pentru că parazitul Trichomonas V., ciuperca Candida A. şi bacteria Gardnerella V. se pot transmite prin contact sexual. Ştim foarte bine care este atitudinea oricărui bărbat faţă de ideea de a merge la un cabinet medical pentru un control urologic. În acelaşi timp, îi înţelegem perfect pe domni. De aceea, testele Veneris, pentru că depistează infecţiile cu Trichomonas, Candida şi Gardnerella în urină, pot fi utilizate şi de către bărbaţi.

Pasul cinci implică tratamentul tău şi, după caz, al partenerului. După ce ai identificat cauza disconfortului intim, cel mai indicat este să te adresezi medicului sau farmacistului pentru recomandarea unui tratament adecvat. Apoi, după tratament este indicat să te testezi din nou, ca sa fii sigur că infecţia a dispărut.

Astfel dacă ai motive să bănuieşti o infecţie intimă, cea mai responsabilă alegere este să afli cât mai repede. Amânarea testării şi a urmării unui tratament medical adecvat poate avea consecinţe de neignorat asupra sănătaţii: infertilitate, boala inflamatorie pelvină, sarcină cu probleme ş.a.

Acum este simplu, comod şi discret să afli la timp dacă ceva e în neregulă. Ai la îndemână testele Veneris, care pot fi făcute chiar în intimitatea casei tale. Gama de teste rapide Veneris este recomandată de Dr. Alin Nicolescu, secretar general al Societăţii Române de Dermatologie, ca fiind o «plus-valoare în circuitul de diagnostic al pacientului, prin gradul de precizie de peste 98,4%» şi prin faptul că «pot fi efectuate de către pacient, iar diagnosticul cert, precum şi iniţierea tratamentului sunt mai rapide şi mai eficiente.

Testele sunt accesibile, uşor de utilizat şi îţi oferă un rezultat sigur în doar câteva minute, care îţi permite să-ţi recapeţi liniştea şi să iei cele mai bune decizii pentru sănătatea ta.

2 jpg jpeg

În plus, Veneris iti oferă un site de informare - www.veneris.ro, precum şi o pagină de Facebook - www.facebook.com/TesteleVeneris, unde vei găsi informaţiile de care ai nevoiepentru a deţine controlul asupra sănătăţii tale intime.

Depinde doar de tine!