Genele deteriorate ale tat─âlui fum─âtor se pot transmite copilului

1 2 jpg jpeg

Cercetările realizate până în prezent au indicat faptul că fumatul poate duce la modificarea ADN-ul tatălui, iar aceste gene deteriorate sunt transmise mai departe copilului.

Genele modificate cresc riscul ca adolescentul s─â sufere de cancer, ├«n mod special de leucemie, aten┼úioneaz─â cercet─âtorii de la Universitatea ,,BradfordÔÇŁ din Marea Britanie.

,,Deoarece o celul─â fertil─â din sperm─â are nevoie de trei luni pentru a se dezvolta pe deplin, ta┼úii ar trebui s─â renun┼úe la fumat cu 12 s─âpt─âm├óni ├«nainte de concepere pentru a evita riscurile aferenteÔÇŁ, a precizat medicul Diana Anderson, de la Universitatea ,,BradfordÔÇŁ.

├Äntre timp, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit c─â ┼či obiceiul de a consuma mult ceai poate afecta s─ân─âtatea b─ârba┼úilor, duc├ónd ├«n timp la apari┼úia cancerului de prostat─â.

Rezultatele studiului, realizat pe o perioad─â de 10 ani pe aproximativ 6.000 de b─ârba┼úi, au ar─âtat c─â cei care beau ├«n jur de ┼čapte ce┼čti de ceai pe zi au un risc cu 50% mai crescut de a dezvolta acest tip de cancer.