Gargara cu ap─â ┼či zah─âr ├«┼úi cre┼čte puterea de concentrare

1 2 jpg jpeg

Potrivit unor cercet─âri recente efectuate de oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea din Georgia, SUA, gargara cu ap─â ┼či zah─âr poate stimula capacitatea de aten┼úie ┼či poate ├«mbun─ât─â┼úi ├«n scurt timp puterea de concentrare.

Studen┼úii care au participat la cercetare au declarat c─â gargara cu ap─â ┼či zah─âr i-a ajutat s─â realizeze mai multe sarcini dec├ót ├«nainte ┼či au f─âcut mai pu┼úine eforturi s─â fie aten┼úi ┼či s─â ├«n┼úeleag─â task-urile primite.

Cu puţin timp înainte de testări, o parte din studenţi a făcut gargară cu limondă cu zahăr, iar cealaltă parte a făcut gargară cu limonadă cu îndulcitori artificiali.

În urma experimentelor, studenţii care au făcut gargară cu limondă îndulcită cu zahăr au avut reacţii mai rapide în rezolvarea testelor de aptitudini psihologice, spre deosebire de ceilalţi studenţi.

Profesorul de psihologie Leornard Martin consider─â c─â glucoza stimuleaz─â senzorii de la nivelul papilelor gustative ┼či ├«i trimite semnale motiva┼úionale creierului.