Fumatul poate să agraveze acneea

Există un tratament naturist pentru acnee şi coşuri jpeg

Rezultatele celor mai recente studii au arătat că persoanele care suferă de acnee şi care fumează au cicatricile mai adânci.

Aceste descoperiri sunt un motiv în plus pentru care adolescenţii, în mod special, ar trebui să stea departe de tutun. În cadrul cercetării, specialiştii în dermatologie au analizat pe o perioadă de opt ani starea a 992 de pacienţi care sufereau de acnee.

Dintre participanţi, 91% aveau cicatrici cauzate de acnee. Cercetătorii au observat că cei care fumau aveau cicatrici mai adânci.

Aproape 54% dintre participanţii care fumau aveau cicatrici moderate spre severe, în timp ce doar 35% dintre voluntarii nefumători aveau aceeaşi problemă.

„Rezultatele cercetării noastre au arătat fumatul se numără printre factorii care pot face acneea să se agraveze. Mai exact, cicatricile care sunt cauzate de acnee sunt mult mai adânci în cazul fumătorilor. Vom efectua studii de amploare pentru a vedea care este mecanismul exact prin care tutunul afectează această problemă”, a afirmat medicul Raman Bhutani, cercetător în cadrul „Harrogate District Foundation Trust“.

Concluziile studiului au fost prezentate în cadrul Congferinţei Anuale a Asociaţiilor Britanice de Dermatologie din Manchester.