Fumătorii au mai frecvent dureri musculare

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică de la Universitatea din Kentucky, SUA, au intervievat 6.000 de femei care făceau parte din Registrul de Sănătate al Femeilor din Kentucky pentru a afla mai multe despre starea lor de sănătate şi cauzele durerilor musculo-scheletice.

Participanţii la studiu au fost împărţiţi în grupul fumătorilor şi cel al nefumătorilor, dar şi în funcţie de vârstă. Rezultatele obţinute au arătat că fumătorii sunt de două ori mai predispuşi să sufere de dureri muculo-scheletice decât persoanele care nu au acest obicei.

În plus, în cazul celor care fumează mai mult de unul sau două pachete de ţigări pe zi, durerile musculo-scheletice sunt mai intense şi de lungă durată.

Fumul de ţigară poate provoca senzaţia de tuse, de presiune abdominală şi chiar de durere de spate, ceea ce duce la sensibilizarea receptorilor durerii.

În cele mai multe dintre cazuri, persoanele care doresc să renunţe la fumat trebuie să urmeze şi o terapie de gestionare a durerii. Cercetarea a fost publicată în Jurnalul Medical ,,American Pain Society”.