Fumătoarele sunt predispuse cancerului mamar

1 2 jpg jpeg

Rezultatele recentului studiului au arătat că femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 44 de ani care au fumat câte un pachet de ţigări pe zi timp de 10 sunt cu 60% mai predispuse cancerului de sân.

În cadrul cercetării, medicul Christopher Li şi colegii săi de la Centrul de Cercetări privind Cancerul ,,Fred Hutchinson” din Seattle, SUA au analizat datele obţinute de la mai multe femei tinere din Seattle care au fost diagnosticate cu cancer mamar în perioada 2004-2010.

După ce le-au întrebat în legătură cu obiceiurile zilnice, specialiştii au ajuns la concluzia că multe dintre participantele care au fost diagnosticate cu forme moderate şi severe de cancer aveau un istoric din punct de vedere al fumatului.

,,Cred că există suficiente dovezi care să arate că acest tip de cancer poate fi asociat cu fumatul, ca şi multe alte probleme de sănătate. Chimicalele care se găsesc în ţigări pot avea o mulţime de efecte nocive asupra sănătăţii”, a afirmat Christopher Li, medic la Centrul de Cercetări privind Cancerul ,,Fred Hutchinson” din Seattle.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Cancer din SUA, una din opt femei ajunge să fie diagnosticată cu cancer mamar, risc ce creşte odată cu înaintarea în vârstă.