Fructul care „şterge“ efectele alimentaţiei fast-food

2 jpg jpeg

Mai mult, fructul ajută şi la reducerea nivelului de colesterol ,,rău”. În urma testelor, specialiştii au observat că suplimenetele făcute din rodie ajută la menţienerea sănătăţii vaselor de sânge, astfel fiind redus şi riscul de apariţie a atacului de cord, dar şi a altor boli cardiovasculare.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă din Spania au analizat efectele pe care suplimentele pe bază de rodie le au asupra circulaţiei sangvine în cazul porcilor.

Deşi aceştia nu au fost aleşi pentru problemele vasculare, ei au fost hrăniţi cu alimente grase, ceea ce a crescut riscul de afecţiuni cardiace.

Ulterior, porcii au primit zilnic suplimente de 200 de mg de polifenoli din rodie, cunoscuţi sub numele de punicalagin.

Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că în urma administrării suplimentelor şi riscul de apariţie a problemelor arteriale s-a diminuat.

,,Includerea în alimentaţie a polifenolilor din rodie ajută la prevenirea şi întârzierea disfuncţiilor endoteliate, mai exact primele semne ale bolilor arteriale şi ale accidentului vascular cerebral. Şi alte studii din anii anteriori au evidenţiat beneficiile pe care rodia le aduce sănătăţii, iar acestea nu sunt puţine la număr”, a afirmat Lina Badimon, cercetător la Institutul de Ştiinţe Cardiovasculare din Spania.