Fructul care ,,alungă” pofta de mâncare

2 jpg jpeg

Doar o jumătate de avocado consumat la masa de prânz îţi asigură senzaţia de saţietate, fără să mai simţi nevoia de alte gustări între mese.

În cadrul cercetării, specialiştii au comparat efectele unui avocado consumat la prânz cu cele ale altor preparate. La studiu au participat 26 de adulţi supraponderali care nu aveau probleme de sănătate.

O parte dintre ei au consumat la masa de prânz avocado, în timp ce ceilalţi participanţi au mâncat alte preparate. Astfel, specialiştii au observat că persoanele care au mâncat avocado aveau cu 40% mai scăzută pofta de mâncare în următoarele trei ore, spre deosebire de cei care au consumat alte mâncăruri.

,,Senzaţia de saţietate este un factor foarte important mai ales dacă persoana doreşte să se menţină în greutate. Pe lângă faptul că menţine pentru mai mult timp senzaţia de saţietate, fructul aduce un aport potrivit de carbohidraţi fără să ducă la creşterea nivelului de zahăr din sânge”, a precizat Joan Sabate, nutriţionist la Universitatea ,,Loma Linda” din California.

O jumătate de avocado aduce un aport de 150 de calorii şi unul important de fibre.