Fructoza din sucurile de fructe, ingredient dăunător

1 2 jpg jpeg

Însă după efectuarea mai multor cercetări, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că zahărul care se găseşte în mod natural în sucurile de fructe pare să aibă legătură cu unele afecţiuni, precum cancerul, bolile cardiace şi renale, hipertensiunea sau chiar demenţa.

Temerile au devenit cu atât mai mari cu cât unele studii recente au arătat că persoanele care obişnuiesc să consume în cantităţi mari sucuri de fructe sunt predispuse să sufere de cancer rectal.

Cercetătorii dau vina pe procesul de producţie a sucului, prin care se pierd substanţe importante din fruct, precum fibrele, vitamina C şi chiar antioxidanţii.

,,După ce ajunge în ficat, fructoza se transformă treptat în grăsime, ceea ce duce la creşterea numărului trigliceridelor, respectiv apariţia bolilor cardiovasculare. La rândul său, grăsimea din ficat poate provoca rezistenţa la insulină, simptom întâlnit în rândul diabeticilor”, a afirmat medicul Kimber Stanhope, coordonatorul studiului.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Metabolism & Endocrinologie”.