Fructele care te ajută să pierzi în greutate

1 2 jpg jpeg

Explicaţia oamenilor de ştiinţă este că merele, ca şi alte fructe, au un conţinut ridicat de flavonoizi, ceea ce ajută la menţinerea greutăţii, respectiv la pierderea kilogramelor în plus.

Flavonoizii sunt compuşi care se găsesc în mure, pere, mere, căpşuni, dar şi în ridichi şi care sunt recunoscuţi pentru puternicul lor efect antioxidant, cel ce protejează sănătatea celulelor de factorii nocivi din jur.

Mai mult, concluziile celei mai recente cercetări au arătat că aceste substanţe pot reduce energia, în special cea pe care o asimilăm din produsele care au un conţinut ridicat de zaharuri.

În cadrul studiului, realizat de specialiştii de la Universitatea de Est din Anglia, au fost examinate datele obţinute de la 124.086 de femei şi bărbaţi din SUA, pe parcursul a 24 de ani.

În primă fază, cercetătorii s-au focusat asupra a trei grupuri mai mari, anume femeile cu vârsta medie de 36 de ani, cele de 48 de ani, dar şi bărbaţii de 47 de ani.

Ulterior, le-au analizat obiceiurile alimentare, cantitatea de fructe pe care obişnuiau să o consume şi dacă au avut sau nu probleme cu greutatea.

Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că voluntarii care consumau mai des fructe, printre care mere în cantitate mai mare, erau şi cei nu aveau probleme cu greutatea sau care au reuşit să slăbească sănătos.

„Am descoperit că un consum regulat regulat de flavonoizi, compuşi care se găsesc atât în fructe, cât şi în legume, este de ajutor la menţinerea greutăţii corporale, chiar şi la pierderea de kilograme în plus“, a afirmat Aedin Cassidy, profesor la Şcoala Medicală din cadrul Universităţii de Est din Anglia.