Fructele care ajută la prevenirea cancerului de colon

2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării sunt cu atât mai importante cu cât studiile anterioare au arătat că afectarea florei intestinale poate favoriza apariţia bolilor intestinale, factor ce poate duce în timp la dezvoltarea cancerului de colon.

Studiul a fost realizat pe cobai, în laborator. O parte dintre aceştia au consumat o dietă ce includea prune uscate, în timp ce celălalt grup urma o dietă de control.

Deşi ambele diete conţineau în mare acelaşi număr de nutrimenţi, cea care includea prunele uscate includea beneficiile acestor fructe.

După ce au examinat ţesutul din diferite porţiuni de colon în cazul cobailor, oamenii de ştiinţă americani au ajuns la concluzia că primul grup de cobai, cel care a consumat prune uscate, aveau un risc mai redus de a dezvolta cancerul de colon.

Fructele care ajută la prevenirea cancerului de colon

„Cercetarea noastră a arătat că prunele uscate se numără printre alimentele care oferă protecţie când vine vorba de apariţia cancerului de colon. Acestea conţin compuşi fenolici, substanţe care au multiple efecte pozitive asupra sănătăţii. Compuşii au şi rol de antioxidanţi care ajută la neutralizarea efectelor radicalilor liberi, anume cei care pot afecta ADN-ul“, afirmă Nancy Turner, profesor la Universitatea A&M din Texas, SUA.